Een Nederlandse politieagent.
Volledig scherm
Een Nederlandse politieagent. © ANP XTRA

Man in Gents ziekenhuis overleden na healingbijeenkomst in Zeeuws-Vlaanderen

UPDATEEen man is vanochtend in een Gents ziekenhuis overleden nadat hij een healingbijeenkomst in een huis in het Nederlandse IJzendijke (Sluis, in Zeeuws-Vlaanderen) had bijgewoond.  De politie doet onderzoek bij Iboga-Farm in IJzendijke, dat op zijn website meldt te staan voor ‘spirituele groei’. Daarbij biedt het onder meer ceremonies aan met ayahuasca, in Nederland en ons land een verboden middel.

7 reacties

  • Vincent Simon

    2 jaar geleden
    Zolang er mensen zijn met vraag, zal je mensen hebben met aanbod als het nu mag of niet en het penaliseren omdat je als gemeenschap dit niet wil of kan begrijpen zal enkel maar leiden tot veel mensen in opsluiting die bij gebrek aan gehoor enkel mogen bijdragen tot het probleem i.p.v. genezen van het ondraaglijke als gevolg van de duurzame oplossing. Geef dit een wettelijk kader dat kan gekanaliseerd worden door de wetenschap via het standaard model en zeg vaarwel struisvogel politiek tot nooit
  • Ron Leclerc

    5 jaar geleden
    In Bolivië drinkt met levend fijn gemixte kikkers. Men is er ook van overtuigd dat dit heilzaam is. Dus hoe dwaas kan men zijn, ayahuasca is gewoon psychotroop vergif.
  • Fred Fourgon

    5 jaar geleden
    Ja en als je een sigaret opsteekt op een terras in open lucht word je verketterd. Maar drugs zijn geen probleem. Pamper maatschappij zet de wereld op z'n kop en er zijn er altijd wel die erin trappen.
  • Ilse De Vis

    5 jaar geleden
    Ik heb een literaire studie gedaan naar ayahuasca en het is bewezen doeltreffend te zijn tegen depressie, angsten en verslavingen. Ayahuasca is compleet ongevaarlijk ALS dit niet gecombineerd wordt met andere middelen (zelfs geen aspirine). Mensen die toch dit risico nemen... eigen fout.
  • rik pieters

    5 jaar geleden
    ayahyasca is heerlijk je komt jezelf tegen soms is dat pijnlijk