Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Drie vennootschappen van Thomas Cook België failliet verklaard, grootste vraagt bescherming

De Gentse ondernemingsrechtbank heeft drie vennootschappen van Thomas Cook failliet verklaard. Het gaat om Thomas Cook België nv (70 medewerkers), Thomas Cook Retail nv (5 medewerkers) en Thomas Cook Financial Services nv, waar geen medewerkers onder vallen. Voor een vierde vennootschap (501 werknemers) zal bescherming tegen schuldeisers worden aangevraagd.

5 reacties

  • Frederik Boogaerts

    5 jaar geleden
    De grootste afdeling volgt nog warschijnlijk volgende week
  • james vroman

    5 jaar geleden
    en dit is de beste afdeling van de wereld las ik gisteren ...eens zien of al die gemotiveerden nog zo gemotiveerd zijn als ze hun c4 in de bus krijgen en jaren mogen wachten op hun loon van de kas van faillissementen ...
  • Romain Nolf

    5 jaar geleden
    Haal eerst het geld bij de 2 groote bazen van Thomas Cook, gelezen in het Laatste Nieuws hebben elk 22 miljoen £ winst in hun zaken gestoken ! Zou misschien al een beetje helpen !
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Er is weinig aan te doen natuurlijk. De enige oplossing zou zijn dat een ander bedrijf hetzij opgericht wordt of dat een bestaand de zaken overneemt. Uiteraard onder een andere naam!! Maar buiten de Tui/Jetair groep zijn de meeste touroperators ofwel gespecialiseerd in bepaalde types reizen of te klein om zulke overname te maken.
  • etienne vijverman

    5 jaar geleden
    en als de rest niet vlug een overnemer vind .......is het ook het einde