De Oekraïense president Volodimir Zelenski.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodimir Zelenski. © AFP

Oekraïense president: “Trump kan mij niet onder druk zetten”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski zegt dat niemand hem onder druk kan zetten... behalve zijn zoon. Dat gaf hij als antwoord op de vraag van journalisten of de Amerikaanse president Donald Trump hem tijdens een telefoongesprek in juli onder druk had gezet.

6 reacties

  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Of die uitspraak wel klopt? Hoeveel dagen is hij nog president als hij de USA tegen de haren in strijkt?
  • Kurt Engelen

    5 jaar geleden
    De democraten zijn volledig de pedalen kwijt. Hun "afzettingsprocedure" zal een slag in het water zijn, Trump komt hier sowieso als grote winnaar uit. Underdog en gelijktijdig president zijn, de tweede ambtstermijn van Donald is al bijna een feit met zulke dwaasheden.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Gewoon degoutant dat Trump, om persoonlijk gewin, er niet voor terugdeinst de president van Oekraine in discrediet te brengen. Als politiek leider had hij moeten weten dat de oude garde hier in Oekraine met argusogen volgen wat Zelensky doet en niet doet. Ze zijn hem liever kwijt dan rijk. Acht keer stelde hij de vraag. Acht keer ! Hij had al van de eerste keer Zelensky moeten gerust laten.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Zelensky is niet onder druk te zetten. Hij heeft het voordeel dat nog politiek maagdelijk is en hij heeft een duidelijke missie. Dat heeft hij al laten weten. De oude Oekrainse politieke fosielen spartelen als vissen op het droge.
  • Geert Cerstiaens

    5 jaar geleden
    De hoeveelste is dit al?