Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

1 op de 3 gevallen van borstkanker kan mogelijk vermeden worden door aanpassingen in levensstijl

Het risico op borstkanker wordt voor het grootste deel beïnvloed door genetische aanleg, maar ook levensstijl speelt een belangrijke rol. Dat stellen de World Cancer Research Fund International en het Amerikaans instituut voor kankeronderzoek in een persbericht naar aanleiding van een presentatie die ze samen geven vandaag.

4 reacties

  • saar Caron

    5 jaar geleden
    Pff begin al eens met de "legale" rommel uit ons eten te houden in plaats van mensen steeds het gevoel te geven dat die paar dingen in het leven de oorzaak zou zijn....
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Ik heb ooit eens gelezen dat vrouwen die regelmatig kledij met de hand wassen (in bad bv) en daarbij duchtig de romp- en armspieren gebruikten, minder kans hadden op borstkanker (door de beweging). Wat denk je dààrvan? (Ikzelf geloof dat)
  • Guy Van Gorp

    5 jaar geleden
    Mijn vrouw heeft de ziekte ook (gehad) leefde gezond, nooit gerookt, nooit alcohol gedronken, kinderen gekregen op 18, 19 en 21 jarige leeftijd. Elk van de kinderen heeft minstens 6 maanden borstvoeding gekregen en ze heeft nooit de pil genomen. Toch heeft ze anderhalf jaar geleden de ziekte gekregen. Dank zij een borstamputatie leven wij nog gelukkig samen.
  • Paul Keulemans

    5 jaar geleden
    Ik heb een andere mening, want mijn echtgenote leefde kerngezond, at gezond, heeft nooit gerookt (ik ben direct gestopt nadat we besloten hadden om samen verder te gaan) drinken deed ze vrijwel nooit en nooit meer dan twee glaasjes wijn en toch heeft ze een verschrikkelijke lijdensweg gehad . Dus ga nu weer niet het pad op van we weten al zoveel, eerlijk jullie weten nog nauwelijks iets !