Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Rechtdoor over de rotonde, letterlijk. Dronken Belg belt zelf de politie na slaaprit vol vernielingen in Nederland

Een 35-jarige Belg uit Essen heeft afgelopen nacht zelf de politie gebeld nadat hij een ravage had aangericht in de Nederlandse grensplaats Schijf. De Belg had te veel gedronken en verklaarde dat hij in slaap was gevallen achter het stuur.

0 reacties

  1. Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”
    PREMIUM

    Hebben wetenschap­pers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaan­doe­ning kan veroorza­ken”

    Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies? HLN Wetenschapsanalist Martijn Peters licht toe.
  2. Man slaapt roes uit tot 's middags, maar... blaast zelfs dan nog meer dan 1 promille
    Deze week in de politierechtbank

    Man slaapt roes uit tot 's middags, maar... blaast zelfs dan nog meer dan 1 promille

    Een motorrijder is in Halle veroordeeld nadat hij met meer dan 1 promille betrapt werd. Nochtans had hij na een nachtje stappen al geslapen. Een twintiger waande zich na de Rally van Moorslede zef rallyrijder. De 29-jarige man reed te snel en botste op een tegenligger. De aanrijder bleek 2,2 promille in het bloed, hoorde de Kortrijkse rechter. In Dendermonde verklaarde K.P. dat hij zijn job - ondanks een levenslang rijverbod - zou kwijtspelen indien hij zijn voertuig liet staan. K.P. liep op een zondag dronken tegen de lamp en was toen niet aan het werk. Dit en meer trok deze week de aandacht van onze regiojournalisten in de Vlaamse politierechtbanken.