Onderzoek in moordzaak na zeven jaar af

© bfs

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het onderzoek naar de moord op Ihsan Celik uit Temse is na zeven jaar helemaal klaar. Hoofdverdachte Sohaïb A. komt vrijdag samen met vijf andere verdachten voor de raadkamer in Dendermonde. Daar zal de zaak doorverwezen worden naar de rechtbank.

Bert Foubert

De moord op Ihsan Celik (41) dateert al van 22 juni 2009. De man van Turkse origine was die avond spoorloos verdwenen nadat hij met de fiets vertrokken was aan zijn huis in de Oscar Verdurmenlaan in Temse.

Vier dagen later ontdekte een wandelaar zijn verminkte lichaam aan de oevers van de Schelde. Celik was gewurgd met een touw, dat nog steeds rond zijn hals geknoopt zat.

Het onderzoek naar de moord zat lange tijd in het slop. In juni 2010 verspreidde de politie zelfs 13.500 opsporingsfolders over de feiten met daarin een oproep naar getuigen en tips.

De eerste doorbraak kwam er pas nog een jaar later. De vader van één van de verdachten, Carlo V.H. (26) uit Kruibeke, was toen aan de speurders komen vertellen dat zijn zoon getuige was geweest van een moord. De zaak kwam in een stroomversnelling en de arrestaties volgden elkaar in sneltempo op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen