Twee gewapende overvallen op één avond, werknemer bedreigd met bijl

© kvo

Op twee plaatsen in de regio hebben criminelen vrijdagavond een gewapende overval gepleegd. Zowel in een nachtwinkel in de ­Dronckaertstraat in Rekkem als in het Actionfiliaal in Kortrijk sloegen ze toe.

Karen Verhulst

16.000 euro: de opbrengst van de overvallen vrijdagavond in Kortrijk en Rekkem is enorm. De zwaarste overval deed zich voor in de tabak- en nachtwinkel in de Dronckaertstraat in Rekkem, vlakbij de Franse grens. Daar stapten drie gemaskerde mannen omstreeks 19.15 uur de nachtwinkel binnen. Amrullah Arab (41) uit Menen stond achter de toonbank. Toen hij de drie Noord-Franse mannen, vermoedelijk twintigers en elk gehuld in een zwarte jas en hun gezicht verstopt onder een zwarte bivakmuts, zag binnenkomen, riep hij meteen zijn collega Ali Zafar (31) uit Moeskroen, die in de ruimte achter de winkel zat. “Nog voor ik in de winkel stond, had een van de drie mannen me al vast”, vertelt Zafar. “Hij bedreigde me met een vijftig centimeter grote, gele bijl en zei dat ik op de grond moest gaan liggen, met mijn gezicht naar de grond. Toen ik op de grond lag, hield hij me vast door zijn knie op mijn rug te duwen. Ondertussen pakte een tweede man mijn vriend vast en duwde een pistool tegen zijn voorhoofd.”

Ze gingen met 6.000 euro cash geld en 4.000 euro aan sigaretten aan de haal.

Amper 7 kilometer verder had zich anderhalfuur eerder al een soortgelijke overval voorgedaan. In de winkel Action op de Appel in Kortrijk stormde een man met een sjaal voor zijn mond en een kap op zijn hoofd de winkel binnen. Hij haalde een mes uit en bedreigde de kassierster. Hij kon aan de haal gaan met ongeveer 300 euro, waarna hij te voet wegvluchtte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen