Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump. © Photo News

"Ik zou willen dat je ons een plezier doet": Trump vroeg president Oekraïne in telefoongesprek om Biden te onderzoeken

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski tijdens een telefoongesprek gevraagd te onderzoeken of voormalig vicepresident Joe Biden een einde liet maken aan een onderzoek naar een bedrijf waarvoor zijn zoon Hunter werkte. Dat blijkt uit een samenvatting van het telefoongesprek die het Witte Huis vandaag openbaar heeft gemaakt. Lees de vrijgegeven transcriptie onderaan.

27 reacties

  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    Het valt niet op waarom Trump zo graag had dat Biden zijn tegenstander zou zijn!
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Eerst bevriest mr. Trump zo'n 400 miljoen euro aan Oekraiene en dan belt ie doodleuk met de Oekraïense president met de vraag hem een plezier te doen om een politieke tegenstander te belasteren. Als zijn haring niet bakt, dan probeert hij de doorslag van het gesprek te verstoppen. Als het dan toch uitkomt en het telefoongesprek in handen van het congres komt, dan organiseert hij een lunchpartijtje op de CIA-man die het verhaal naar buiten brengt. Dit is een onwaardige president.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    De geniale Trump is veel te glad om zich te laten pakken. Hoe meer zijn tegenstanders hem pesten, hoe meer zijn kiezers zullen vermeerderen en met opgestoken middenvinger pro Trump stemmen !
  • Philippe Deckers

    5 jaar geleden
    Inmiddels is het volledige gesprek vrijgegeven en blijkt dat journalisten hun wensen voor waarheid nemen. De Democraat Biden heeft blijkbaar het gerecht in Oekraïne willen beïnvloeden.
  • Stefaan Baert

    5 jaar geleden
    Dat verhaal hangt niet aaneen. De Democraten snijden weeral in hun vingers. Trump kan ze weeral uitlachen.