REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Grote bezorgdheid bij Brussels Airlines na bankroet Thomas Cook: “Hoe groot zijn de schulden? En zijn er gevolgen voor personeel?”

Bij de werknemers van Brussels Airlines heerst er heel wat ongerustheid over de gevolgen die de luchtvaartmaatschappij zal ondervinden van de problemen bij touroperator Thomas Cook in België. Brussels Airlines vervoerde immers het overgrote deel van de Thomas Cook-klanten die met het vliegtuig op reis gingen.

14 reacties

  • Arne Van de Maele

    5 jaar geleden
    Is het ook geen logische aanname dat klanten van Thomas Cook nog steeds graag een stapje in de wereld zetten en gewoon bij een andere Touroperator gaan?
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Als de vakbonden zich willen moeien met de bedrijfsvoering van SN Brussels Airlines, dan moeten ze Lufthansa contacteren en zeggen dat ze x % van de aandelen willen kopen. Dan zijn de vakbonden aandeelhouder, en dan hebben ze wettelijk het recht geïnformeerd te zijn. Maar ja, als ze dan staken snijden ze in eigen vlees - een dus blijven de vakbonden veilig aan de zijlijn.
  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat de vakbond zelf eens een bedrijf runnen ? Dan zullen er enkel lachende gezichten van werknemers zijn, eerlijke lonen, soepele werktijden en een gewaarborgde toekomst. Want aan de zijlijn weten ze toch altijd hoe het moet ?
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Nog even en ze gaan weer allemaal staken, BA verhuisd dan naar Charleroi en in Zaventem en Brussel zijn ze van het lawaai af. Voor Ryan air komt dit mischien goed uit.
  • Tineke Huylebroeck

    5 jaar geleden
    Zelfde verhaal als bij Sabena vrees ik ... in september 2001 stortte de luchtvaartbranche ten gevolge van de aanslagen in en als gevolg hiervan werd op 7 november 2001 Sabena failliet verklaard. Brussels Airlines neemt 80 procent van de vluchten van Thomas Cook voor haar rekening, goed voor 1 miljoen verkochte vliegtuigzitjes per jaar! Het ziet er voor Brussels Airlines dus niet zo goed uit vrees ik ...