© Erik Vandewalle

19-jarige Laura Adriaenssens leidt raadscommissie: “Ik kreeg zelfs een proficiat van de oppositie”

Laura Adriaenssens (N-VA) leidt vanaf nu de raadscommissie in Berendrecht. Met haar 19 is zij een van de jongste politici die zo’n taak op zich neemt.

Erik Vandewalle

Vorig jaar verbaasde N-VA polder door neofiet Laura Adriaenssens als 18-jarige op de tweede plaats van zijn verkiezingslijst te zetten. Met veel enthousiasme, maar zonder ervaring ging Laura Adriaenssens de uitdaging aan. Met succes. Met haar 390 voorkeurstemmen deed alleen districtsburgemeester Carl Geeraerts beter op de N-VA-lijst.

Puur cijfermatig zou de jonge politica in aanmerking komen voor een schepenmandaat, maar ze startte haar carrière als gewoon raadslid. Nu partijgenoot Raf Crynen is aangeduid om de districtsvergaderingen in goede banen te leiden, kwam de plaats van voorzitter van de raadscommissie vacant.

“Toen ik de kans kreeg om die functie in te vullen, twijfelde ik niet. Mijn eerste commissievergadering heb ik ondertussen achter de rug. De raadsleden hebben het me in elk geval niet moeilijk gemaakt. Achteraf kreeg ik zelfs een proficiat van de oppositie. Ik besef wel dat het echte werk nu begint. In de commissievergaderingen kan er stevig van gedachten worden gewisseld. Dan is het aan mij om de vergadering niet te laten wegzinken in chaos. Als jongste van de vergadering moet ik dan het heft in handen nemen en strikt leiding geven. Ik voel dat dit gaat lukken”, klinkt het uit de mond van Laura Adriaenssens, tweedejaars rechtspraktijk aan de Karel de Grote Hogeschool. “Ik wil elke vergadering stevig voorbereiden. Zo doe ik een pak dossierkennis op. Gelukkig kan ik bij vragen altijd terecht bij de districtssecretaris Jan Smets of bij districtsburgemeester Carl Geeraerts. Hij heeft me een jaar geleden overtuigd om de stap naar actieve politiek te zetten en ik beschouw hem dan ook als mijn politieke vader.”

© Erik Vandewalle