De Britse premier Boris Johnson vanavond in het Lagerhuis.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson vanavond in het Lagerhuis. © AP

Britse premier Johnson daagt oppositie in “verlamd” parlement uit regering weg te stemmen

De Britse premier Boris Johnson heeft de oppositieleden in het Lagerhuis uitgedaagd een motie van wantrouwen tegen de regering in te dienen en hem weg te stemmen. Johnson sprak vanavond het parlement toe nadat het Hooggerechtshof gisteren had geoordeeld dat de opschorting ervan onwettig was. De oppositie gaat echter nog altijd niet op de eis van Johnson en wil eerst uitstel van de brexit.

34 reacties

  • Walter Vervloesem

    5 jaar geleden
    We zouden jaloers moeten zijn op die man , die doet te minsten wat het volk wil.Trouwens hier hebben ze ooit de koning een week opzij gezet voor de abortuswet.
  • Alain Catry

    5 jaar geleden
    Dat is het resultaat ,als je liegt tegen het volk !
  • Spike Björk

    5 jaar geleden
    Ze moeten doen wat het volk vraagt ,er uit stappen. Wij hebben ook zulke politiekers die het altijd beter weten en hun wil opdringen,er zou een wet moeten komen die u verbied nog aan politiek te doen als je de wil van het volk niet respecteerde .
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Ik heb het debat gevolgd, het ging er bij momenten zeer grof aan toe. Toen vrouwelijke parlementsleden van Labour verwezen naar hun vermoorde collega en klaagden dat ze op straat uitgemaakt werden voor verraders was het antwoord van Boris weinig respectvol en beneden alle peil. Het is een gevecht van straatjongens geworden waar alles toegelaten is.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Johnson kan geen oplossing bieden voor de backstop en de onderhandelingen met de EU laat hij op zijn beloop richting no-deal. De EU-onderhandelaars hebben geen enkele reden om daarover te liegen. Johnson is totaal onbetrouwbaar en de oppositie heeft groot gelijk geen nieuwe verkiezingen te organiseren als ze geen volledige garantie krijgen dat een no-deal niet doorgaat. Ik ben er praktisch zeker van dat The Boris en The Donald onderling een handeltje hebben opgezet.
  1. Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Hamas-militant, zegt Israëlische ambassadeur
    34

    Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Ha­mas-militant, zegt Israëli­sche ambassa­deur

    De medewerker van het Belgische agentschap Enabel en zijn 7-jarig zoontje die omkwamen bij een Israëlisch bombardement op Rafah in het zuiden van de Gazastrook, verbleven in het huis van een Hamas-militant. Dat zegt Idit Rosenzweig-Abu, de Israëlische ambassadeur in België. Volgens haar was de militant het doelwit van de luchtaanval. Bij de aanval kwamen in totaal vijf mensen om het leven, onder wie twee kinderen. Twee andere kinderen raakten gewond.
  2. Brexit-saga: Johnson niet van plan om op te stappen. Corbyn: “No-deal-brexit is Trump-deal-brexit”

    Brexit-sa­ga: Johnson niet van plan om op te stappen. Corbyn: “No-deal-brexit is Trump-deal-brexit”

    Het Britse Hooggerechtshof in Londen heeft de lange schorsing van het parlement onwettig verklaard. De rechters zijn het unaniem eens met de klagers die vinden dat premier Boris Johnson in strijd met de wet handelde toen hij de koningin om een ongebruikelijk lange schorsing van het parlement vroeg. Parlementsvoorzitter John Bercow heeft zijn diensten opgedragen het Britse Lagerhuis morgen om 12.30 uur onze tijd opnieuw te openen voor zitting. De premier bevestigde dat de regering het verdict van het Hooggerechtshof zal respecteren. Oppositieleider Jeremy Corbyn waarschuwt er vandaag tijdens een toespraak op het congres van de Labour-partij voor dat Johnson in de zak van Trump zit. De Labourleider belooft een nieuw referendum als zijn partij na nieuwe verkiezingen aan de macht zou komen.