© HBvl

Neerpelts gezin van zee naar sneeuw in ‘De Vetste Vakantie’

De Neerpeltse zusjes Merel (14) en Fleur (15) Swennen waren de jaarlijkse familievakanties in Middelkerke beu en besloten hun gezin daarom stiekem in te schrijven voor ‘De Vetste Vakantie’, het VTM-programma waarin kinderen de touwtjes in handen nemen. “Onze papa voor de eerste keer op de skilatten, dat was hilarisch”, lacht Fleur.

Silvy VAN SON

Mama Nancy Vandeweyer (43) geeft toe dat de kinderen al een tijdje aangaven dat ze de vakanties in Middelkerke ontgroeid waren. “Elk jaar, tijdens de laatste week van augustus, boeken we een appartement aan zee.” De laatste jaren werd het een midweek en bezoekt de familie één of twee pretparken, gaan ze shoppen in Oostende en kunnen de kinderen waveboarden. “Het is altijd hetzelfde: op de dijk wandelen, op het strand zitten… we wilden wel eens iets anders”, zegt Fleur. Haar zus Merel schreef hen stiekem in voor ‘De Vetste Vakantie’.

Zware beproeving

“Ik schrok toen ik het telefoontje kreeg van VTM. Uiteindelijk zegden we toe, in de veronderstelling dat we waarschijnlijk toch niet geselecteerd zouden worden”, zegt Nancy. Maar tot haar eigen grote verbazing kreeg de familie Swennen te horen dat ze op wintervakantie mochten vertrekken. “Zelf zouden we Oostenrijk nooit gekozen hebben als bestemming. Eddy (Swennen, papa van Merel en Fleur, red.) en ik kunnen zelfs niet skiën. De eerste skiles was voor ons dan ook een zware beproeving.” De kinderen hebben vooral gelachen om hun papa. “Hij had er erg veel moeite mee”, zegt Merel. “Verder hebben we ook nog een fakkeltocht gedaan, ijsgrotten bezocht en zijn we met sleeën van hele hoge bergen afgegaan. Mama en papa vonden het met momenten zelf heel erg leuk. Al denk ik dat het op een volgende vakantie voor hen net iets rustiger mag.”

“De wintervakantie is beter meegevallen dan gedacht, zeker omdat de zon rijkelijk aanwezig was”, zegt Nancy. “Eddy wil zelfs nog een keer teruggaan om beter te leren skiën, maar eerlijk toegegeven? Onze trip naar Middelkerke in de zomer blijft traditie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer