De Finance Tower in Brussel waar de FOD Sociale Zekerheid is gevestigd.
Volledig scherm
De Finance Tower in Brussel waar de FOD Sociale Zekerheid is gevestigd. © photo_news

Tekort in sociale zekerheid loopt op tot 3,1 miljard euro. Vakbonden spreken van “ramp”

Het tekort in de sociale zekerheid loopt dit jaar nog veel hoger op dan aanvankelijk gedacht. In juni klonk het nog dat er een gat was van 1,4 miljard euro, maar nu blijkt het om 3,1 miljard te gaan. Dat blijkt uit cijfers die vrijdag besproken worden in het Beheerscomité van de Sociale Zekerheid. Dat meldt  het Belang van Limburg vandaag. De vakbonden luiden in een open brief de alarmklok. “Een ramp”, vinden ze.

251 reacties

  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    En zeggen dat we met krek dezelfde regering dat gaan moeten rechttrekken?
  • Patrick Peeters

    5 jaar geleden
    Wij dokken heel onze loopbaan af en krijgen daarvoor weinig in de plaats. Profiteurs, vreemdelingen, vluchtelingen, . . . dragen niets bij en krijgen het op een schoteltje gepresenteerd.
  • Patrick Peeters

    5 jaar geleden
    Wat doen ze dan met ons geld dat we elke maand bijdragen?
  • Ron Tineke Rodrigo-Luyckfasseel

    5 jaar geleden
    We dragen heel ons leven af ,en krijgen op onze oude dag amper genoeg om in de huidige dure tijd rond te komen zeker als je medische zorg nodig hebt. Maar hier geven ze onze centen liever aan degenen die nog nooit iets voor ons land gedaan hebben of zullen doen .En ook dank u Europa voor alle regeltjes en wetten wat vluchtelingen aangaat.Mede hierdoor is er een groot tekort .
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    @Joke Weyts: en de HELFT van dat bedrag voor pensioenen wordt reeds gedekt, alléén al door de verkeersbelasting van jaarlijks 20 miljard! Tel daarbij op al de éxtra miljarden die wij de afgelopen vijf jaar inleverden door loonmatiging,indexsprong,verdoken belastingen basisbehoeften,zelf medicatie betalen etc...dan worden de leugens van tekort SZ ontmaskerd en wordt duidelijk dat de vlaming selectief en bewust gepluimd wordt door wánbeleid!Wisten vakbonden niet wat népjobs betekende voor SZ????