Beeld van de klimaatmars van ‘Global Strike For Future’ in Brussel afgelopen vrijdag.
Volledig scherm
Beeld van de klimaatmars van ‘Global Strike For Future’ in Brussel afgelopen vrijdag. © Photo News

Scholen laten vandaag de bel rinkelen voor het klimaat

Teachers for Climate doet vandaag een oproep aan alle scholen om massaal de klimaatnoodtoestand uit te roepen. "Om dit alles kracht bij te zetten laten deelnemende scholen vandaag om 12.05 uur de schoolbel rinkelen of kunnen leerlingen wekkers laten afgaan", zegt de organisatie in een persbericht.

15 reacties

  • chantal bruyneel

    5 jaar geleden
    Ze zouden ze beter verkeersles geven......is veel en veel dringender me dunkt......
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Ja, onnozele mensen die de kinderen nog onnozeler maken.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Met dergelijke zaken kan ik leven. Maar dat scholen en politici spijbelen voor het klimaat tolereren, en zelfs aanmoedigen, helemaal niet. Het zijn dan meestal dezelfde scholen en politici die heel veel commentaar hebben als kinderen na de examens, als er geen lessen meer zijn, een paar dagen vroeger op vakantie vertrekken omdat de ouders zo honderden euro's kunnen uitsparen.
  • Louis Roux

    5 jaar geleden
    Dit is inderdaad een zeer positieve actie. Ze zal veel meer bijdragen aan de Bewustmaking van de burger. Hopelijk wordt de actie weer niet gerecupereerd door de groene klimaat maffia
  • peter colson

    5 jaar geleden
    blijven voort doen, tegen de verkiezingen van 2024 zijn de mensen dat toch zo kotsbeu dat ze het gewoon negeren. Dat heeft GROEN ook ondervonden. Opiniepeilingen voorspelden ze bijna 20%, ze bleven echter hangen op 10% omdat met al die betogingen en voorstellen mensen genoeg tijd hadden om te berekenen hoeveel meer taksen ze moesten afdokken voor dat klimaat.