Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Antwerps docent wil studenten klimaatcontract laten tekenen dat examen vervangt

Een docent sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen is met ziekteverlof gestuurd nadat zijn les vrijdag compleet uit de hand was gelopen. Dat meldt Gazet van Antwerpen. De man riep zijn studenten op tot een verregaand engagement voor het klimaat, wat meteen ook hun examen zou vervangen. Het opleidingshoofd greep nog tijdens de erg tumultueuze les in.

84 reacties

  • Yannick Lauwers

    5 jaar geleden
    Dirk Nobels, denk jij dat dat niet gebeurd in de ingenieursrichtingen? Dan ben jij goed mis!
  • Dirk Nobels

    5 jaar geleden
    Toch zou het nuttig zijn om ingeneurs te overtuigen om klimaat te integreren in hun toepassingen. recyclage, aanwending van grondstoffen, toxische eigenschappen, kortom.....veilige en klimaatnutrale toepassingen te integreren. Indien in de beginfase toegepast, en aanvaard en toegestaan door de ceo's, ondanks, ( en in mijn ogen kleine meerkost indien niet doorgerekend in retailprijzen ) een grote meerwaarde voor de mensheid.
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Rijp voor de psychiatrie !
  • Steve Van pellicom

    5 jaar geleden
    Mijn dochter zat mee in de les, hallucinant verhaal ....
  • John Nelis

    5 jaar geleden
    Op Ugent en KU Leuven had dit waarschijnlijk gepasseerd. In Antwerpen niet, en gelukkig maar. De linkse doctrine is helemaal geïnfiltreerd in ons onderwijs, van lager onderwijs tot hogescholen en universiteiten. Iedereen heeft recht op zijn politieke mening, maar het opdringen van die mening aan studenten is in mijn ogen een zware beroepsfout van deze docent. Ontslag zou logisch zijn.