Direct naar artikelinhoud
Klimaatactie

Greta Thunberg reageert op haatreacties: ‘Ze verzinnen elke denkbare leugen’

Greta ThunbergBeeld AP

De jonge klimaatactiviste Greta Thunberg heeft voor het eerst gereageerd op de stortvloed aan kritiek die ze de afgelopen dagen kreeg. ‘De haters gaan over elke grens om de aandacht af te leiden van het klimaat’, klinkt het op Twitter.

De Zweedse tiener kwam maandag onder vuur te liggen na haar emotionele speech op de klimaattop in New York, waar ze de wereldleiders met trillende stem, maar met stevige worden beschuldigde van het verraden van haar generatie. “Hoe durven jullie”, brieste ze. “Jullie hebben mijn dromen en mijn jeugd gestolen met jullie loze woorden.”

Vandaag bijt Thunberg van zich af op Twitter. “Daar gaan we weer”, klinkt het. “Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn de haters net zo actief als altijd. Ze halen uit naar mij, mijn uiterlijk, mijn kleding, mijn gedrag en mijn verschillen. Ze verzinnen elke denkbare leugen en complottheorie.”

Twitter bericht wordt geladen...

‘Bedreigd’

Het bekende klimaatmeisje haalt op haar beurt scherp uit naar haar critici. “Ze gaan over elke grens om de aandacht af te leiden, omdat ze zo wanhopig zijn om maar niet over het klimaat en de ecologische crisis te praten.” 

“Ik begrijp niet waarom volwassenen hun tijd steken in het uitlachen en bedreigen van tieners die de wetenschap promoten”, gaat Thunberg verder. “Ik denk dat ze zich bedreigd voelen door ons.”

De tiener wil zich na vandaag niet meer bezighouden met klimaatsceptici. “Verspil je tijd niet door ze meer aandacht te geven. De wereld wordt wakker. Verandering komt eraan, of ze het nu leuk vinden of niet.”

Twitter bericht wordt geladen...