Premier Boris Johnson daagde de oppositie uit om een motie van wantrouwen tegen hem in te dienen.
Volledig scherm
Premier Boris Johnson daagde de oppositie uit om een motie van wantrouwen tegen hem in te dienen. © AFP

Spanningen over brexit lopen verder op na emotioneel debat in Lagerhuis

De Britse kranten halen vandaag de grote woorden boven om het emotionele brexitdebat te omschrijven dat gisterenavond plaatsvond in het Lagerhuis. Boris Johnson werd door de oppositie van dictatoriale trekjes beschuldigd, terwijl de premier een oproep om zijn opruiende taalgebruik te milderen, afdeed als "flauwekul". Op Twitter drukte de weduwnaar van de in 2016 vermoorde Labour-politica Jo Cox zijn afschuw uit.

14 reacties

  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    boris is een schande voor de GB ,Dezelfde zot als trump. Een land verdelen op leugens en bedrog. De meerderheid heeft niet gekozen voor de brexit ! als er een nieuw referendum komt blijven ze erin
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Danny de Reulle waarom schrijft Boris dan geen nieuw referendum uit als dat toch 100% zekerheid is dat de Britten voor een brexit kiezen. Abu Hansa maar ze hebben niet gekozen voor een harde Brexit en ik denk dat ondertussen de meerderheid liever in de EU blijft. Ze willen onafhankelijk zijn maar hebben wel de US nodig achteraf om te overleven denk je dat de US niets gaat vragen in de plaats. Komaan zijn de EU haters echt zo dom en goedgelovig.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Ik dacht altijd dat 'Little Britain' een satire was op de naam, maar gezien de perikelen sinds de Brexit-campagne van start gegaan was, denk ik toch anders. De Engelsen menen zich heel wat, maar stellen niets voor op wereldvlak. Resultaat, de ene na de andere incompetente prime minister met als kers op de taart circusclown Boris Johnson.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Ze kunnen wel het vertrouwen in de regering opzeggen maar valt de regering en gaat zo wie zo de Brexit in gang ,
  • Jan Wuyts

    5 jaar geleden
    Het Brits parlement is de Belgische tour opgegaan. Roepen en tieren, veel blabla, mekaar de huid volschelden. Enfin, typisch Belgische toestanden, alleen zou je dat niet in Great Brittain verwachten. Waar is die typische "gereserveerdheid" gebleven??