Jacques Chirac werd 86 jaar oud.
Volledig scherm
Jacques Chirac werd 86 jaar oud. © AP

Franse oud-president Jacques Chirac (86) overleden: “Drukte zijn stempel op Europese geschiedenis”

De Franse ex-president Jacques Chirac is op 86-jarige leeftijd overleden. Hij stierf volgens zijn schoonzoon vredig in het bijzijn van zijn naasten. Chirac was president van Frankrijk van 1995 tot 2007. Hij was ook burgemeester van Parijs en tweemaal premier. Zijn laatste jaren als politicus werden overschaduwd door corruptieschandalen. Na zijn politieke carrière werd hij, als eerste Franse ex-president ooit, veroordeeld voor financieel gesjoemel. Chirac kampte al langer met gezondheidsproblemen en verscheen al jaren niet meer in het openbaar.

14 reacties

  • Marcel Bontinck

    5 jaar geleden
    Iemand die stijf stond van corruptie en zakkenvullen,natuurlijk word die bewonderd door Verhofstadt hij doet namelijk juist het zelfde.
  • Stefanie, Fanny Verhuysen

    5 jaar geleden
    RIP
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Het bewijs nog maar eens dat mensen die aan de top staan ook maar mensen zijn. Hoezeer men hem ook prijst, hij kende ook zijn laagstes. Laten we daarom bescheiden blijven. RIP.
  • Jan Roesems

    5 jaar geleden
    En dat noemt men dan een staatsman?
  • Hugo BAVRE

    5 jaar geleden
    De man die in het openbaar zei: "Ik beschouw België als een filiaal van Frankrijk". Niemand van de Vlaamse traditionele politieke partijen hebben hun afkeuring laten blijken. Dat zegt genoeg over de ingesteldheid van onze Vlaamse onderdanige politici zonder zelfrespect.