EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Alle vragen over de afzettingsprocedure tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldigingen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken?

De Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de eerste stap gezet richting afzettingsprocedure voor president Trump. Dat doen ze na een omstreden telefoongesprek dat Trump had met de president van Oekraïne. Maar hoe werkt zo een procedure precies? En hoe groot is de kans dat het ooit echt tot een impeachment komt? Hier leest u de antwoorden.

35 reacties

  • willy zachel

    4 jaar geleden
    Is enkel goed voor de media maar uiteindelijk komt er nooit iets positiefs uit die poppenkast Destijds met Clinton die loog alsof het gedrukt stond kwam hij er ook gewoon ongeschonden mee weg
  • Willy Scholaart

    4 jaar geleden
    @Gino Denil en voor wat heeft het kiessysteem hier gezorgd? ga ergens anders den bleéter gaan uitgangen en een groot deel van de vlamingen buiten spel te zetten die voor hun mening durven uit te komen, wat enig is in gans de wereld met een zogenaamd cordon als het jullie linkse maar goed uitkomt om zelf die postjes te pakken en jullie zakken te vullen ten koste van alles, dat is mijn mening.
  • Louis Roux

    4 jaar geleden
    Herinner u het Vlaams Blok,de linkse meute bracht hen zelfs voor de rechtbank,gesteund door de hele Vlaamse fake pers. Een links benoemde rechter veroordeelde het VB zelfs. Herinner u de daaropvolgende verkiezingen???
  • Marc Camp

    4 jaar geleden
    Velen zitten hier te jubelen of zich af te reageren! Maar weten en kennen Amerika amper. Het is heel anders dan wat je in films ziet! De afzettingsprocedure geeft de partijen de kans om dit openbaar uit te vechten. Dit houd in dat er niets meer achter gesloten deuren moeten houden. De pers zal smullen, juist zoals hier. Wie naar de trado pers kijkt, luistert zal het één horen wie naar Fox luistert zal het anders horen. De waarheid?
  • André Van der Poorten

    4 jaar geleden
    Als ge de verkiezingen niet kunt winnen doe je het zo , enfin probeer je het zo ! In België laat men ook de winnaars verliezen toch ?