De Beste Bakker in jouw keuken: zo maak je de heerlijke vegan cake van Lorentia
Gisteren kon je kijken naar de vierde aflevering van Bake Off Vlaanderen. Daarin strijden 10 kandidaten om de titel van Beste Bakker 2019. Begon jij ook al te watertanden bij het zien van hun heerlijke baksels? Elke week schotelen we ons favoriete recept voor waar je ook thuis mee aan de slag kan gaan. Vandaag: de vegan chocolatefudgeboozecake van Lorentia.
Deze week was het botanische week in Bake Off Vlaanderen. Voor de eerste opdracht maakten de kandidaten een zoete vegan cake. Daarbij mochten ze uiteraard geen enkel dierlijk product gebruiken, maar moesten ze ook minstens een dierlijk bestanddeel vervangen door lekkere groenten of fruit. Daarvoor kregen ze 2,5 uur. Onze favoriet was de vegan chocolatefudgeboozecake van Lorentia.
Ingrediënten:
Chocolatefudgecake:
- 360 ml amandelmelk
- 180 ml Baileys amandel
- ciderazijn
- 350 gr fijne suiker
- 225 ml zonnebloemolie
- 2 tl vanille-extract
- 345 gr bloem
- 120 gr cacaopoeder
- bakpoeder (1 zakje)
- baking soda
- snuifje zout
- 1 geplette rijpe banaan
Vegan botercrème met koffiesmaak:
- 450 gr vegan boter op kamertemperatuur
- 1.200 gr poedersuiker
- 6 gr cacaopoeder
- 5 gr espressopoeder
- 15 ml vanille-extract
- 45 ml Baileys amandel
- snuifje zout
Ganache-drip:
- 225 gr vegan chocolade
- 270 ml Baileys amandel
Afwerking:
- rood fruit: aardbeien, blauwe bessen, bramen, rode besjes, frambozen…
- bladgoud
Zo ga je aan de slag:
De Baileyschocolatefudgecake wordt gemaakt met een koffiebotercrèmevulling
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de amandelmelk samen met het ciderazijn.
3. Voeg hier dan de Baileys aan toe samen met de suiker, olie en vanille.
4. In een grote kom meng je dan het bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout samen.
5. Dan meng je de droge ingrediënten samen met de natte. Op het einde plet je een banaan en voeg je deze toe aan het mengsel. Laat dit goed mengen in de elektrische keukenrobot.
6. Doe dan bakpapier in je bakvormen en giet het mengsel in de twee of drie bakvormen (naar keuze).
7. Bak de vormen 30 minuten in de oven.
8. Check met een tandenstoker of het midden gebakken is.
9. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Ganache:
1. Doe de vegan chocolade in een kom.
2. Warm de Baileys op in de microgolfoven. Meng de chocolade met de warme Baileys en laat smelten. Goed mengen tot je een mooi geheel hebt.
Koffiebotercreme:
1. Zeef de suiker, cacaopoeder en de espressopoeder in een kom.
2. Klop de vegan boter met een handmixer tot het licht en fluffy is.
3. Voeg dan de droge mengeling toe en ook het vanille-extract.
4. Voeg dan ook nog Baileys amandel toe tot je een mooie massa hebt.
Afwerking:
1. Toefjes botercrème en ontzettend veel rood fruit!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerDiane De Staercke
Theo Van Hoof