Kunstenaar tovert grijs basketbalplein in Mechelen om tot ware oase

Sinds enkele weken baadt het basketbalplein in het Mechelse Vrijbroekpark in een resem frisse kleurtjes. De Mechelse kunstenaar Jonas Tuch is de persoon achter het huzarenstukje. Hij deelde een video van hoe hij daarvoor tewerk is gegaan. Met een resem knappe luchtbeelden zie je hoe het veldje transformeert van een grijze vlakte naar een kleurrijke oase.

wowi

De video duurt amper anderhalve minuut, maar in werkelijkheid moest Tuch er bijna een hele maand augustus aan wijden. “Er waren een aantal voorwaarden voor het maken van het ontwerp“, vertelt Tuch. “Er moest een educatief element inzitten dat fauna en flora toont uit het park. Ook moest er een speels element inzitten. Nu kan je op het plein een versie van ‘de grond is lava’ spelen door van het ene geschilderde lelieblad naar het ander te springen, zonder het ‘water’ te raken.”

De reacties die Jonas kreeg zijn tot nu toe heel goed, en hij kreeg al de vraag of hij ook andere sportvelden zou willen aanpakken. In Mechelen duikt wellicht binnenkort nog werk van hem op, maar daarover kan Tuch ons nog niet veel over vertellen, gezien de gesprekken met Stad Mechelen nog hangende zijn.

Meer werk van Tuch vindt u op zijn Instagrampagina. De knappe video werd gemaakt door Mstallifilms.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER