Kerncentrale Fessenheim
Volledig scherm
Kerncentrale Fessenheim © reuters

Kerncentrale Fessenheim in Elzas sluit tegen zomer 2020

De omstreden kerncentrale Fessenheim in de Elzas gaat tegen de zomer van volgend jaar definitief dicht. De eerste reactor wordt in februari 2020 al stilgelegd, de tweede reactor zal eind juni worden gesloten. Dat heeft de exploitant, het Franse energiebedrijf EDF, bekendgemaakt.

5 reacties

  • Janique Claes

    5 jaar geleden
    Kerncentrales die afval van oude kerncentrales als brandstof gebruiken en veilig(er) zijn bestaan al. Nu ja, kunnen gebouwd worden als ze willen. Trouwens! Wat is veilig? Er sterven elk jaar meer mensen aan slechte lucht dan er ooit gestorven zijn aan kernenergie.
  • Jan Van Lint

    5 jaar geleden
    Elke kernsite in Frankrijk levert duizenden directe en indirecte jobs op. Maar over de verhoogde werkloosheid en verloedering zal je de volgende jaren niets te lezen krijgen.
  • Willy Rams

    5 jaar geleden
    Ja Eric, man, inderdaad, zonder op zijn minst een nieuwe generatie kerncentrales in Elk Westers land, gaan we er helemaal niet komen. Weinige politiekers willen dit inzien. In België was het terrein voor Doel 5 al voorbereid, en toen deden ze allemaal in hun broek door Tjernobil, wat helemaal niet te vergelijken is met onze kerncentrales. Tjernobil stond in een quasi gewone hangar. Maar ja, !! ??
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    op de grens met Duitsland wat de vraag oproept wat Macron hiervoor van Merkel als tegenpost bekwam. Lagarde bazin van de ECB misschien. Nu nog Tihange…..Michel, Reynders misschien
  • Eric De Vrij

    5 jaar geleden
    goed dat ze oude centrales sluiten, maar ze zouden des te meer nieuwen (zeer veilige, bijna onvervuilende kwestie kernafval) moeten bijbouwen. In België moeten we zéér,zéér dringend nieuwe kerncentrales bouwen, anders gaan we er niet komen. Niet dat het mij iets uitmaakt, ik vertrek toch naar het buitenland. Aan al diegenen die denken dat ze zonder kern of kool of gas kunnen: veel geluk. Het zal koud worden aan uw poep.
  1. Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroorzaakt massale sterfte bij zeeolifanten: “9 op de 10 jongen is overleden”
    2

    Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroor­zaakt massale sterfte bij zeeolifan­ten: “9 op de 10 jongen is overleden”

    De huidige uitbraak van de vogelgriep blijft voor catastrofes zorgen en het einde van deze ecologische ramp lijkt nog lang niet in zicht. De massale sterfte van zuidelijke zeeolifantenjongen is het zoveelste voorbeeld. Meer dan 17.000 zuidelijke zeeolifanten die vorig jaar in Argentinië geboren werden, zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van de vogelgriep. Wat wetenschappers hieraan vooral verontrustend vinden is dat zoogdieren elkaar nu ook lijken te kunnen besmetten. “De aanblik van zeeolifanten die dood of stervend op de stranden liggen, kan alleen maar beschreven worden als apocalyptisch”
  2. Denktank: “Grote olie- en gasbedrijven lopen ver achter op milieudoelstellingen van Parijs”

    Denktank: “Grote olie- en gasbedrij­ven lopen ver achter op milieudoel­stel­lin­gen van Parijs”

    Grote oliebedrijven blijven projecten opstarten die onverenigbaar zijn met het in 2015 afgesloten klimaatakkoord van Parijs. Geen enkel bedrijf is op weg om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius, zoals de internationale gemeenschap in Parijs had afgesproken. Dat blijkt vandaag uit een rapport van de denktank Carbon Tracker. “Onze resultaten tonen dat de industrie ver achterloopt op wat moet gebeuren om de doelstellingen van Parijs te halen”, klinkt het.