Man die partnergeweld livestreamde op Facebook aangehouden

Millen bij Riemst © Tom Palmaers

De 32-jarige man uit Riemst die dinsdagavond de geweldpleging op zijn partner via livebeelden op Facebook verspreidde, is donderdag door de onderzoeksrechter in Tongeren aangehouden en opgesloten. Dat maakte het parket van Limburg bekend.

evg

Via de Nederlandse politie werd de politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt getipt dat er mogelijk iets ernstigs aan de hand was in een woning in Millen bij Riemst.

Op Facebook circuleerden beelden van een man met een bebloed gezicht, die zijn partner sloeg in het bijzijn van hun kinderen. Hij wordt ook verdacht van vernielingen en bedreigingen. De man had beelden gemaakt van het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn partner. Die beelden had hij via een livestream op Facebook verspreid.

Ter plaatse kon de politie de verdachte arresteren. Het parket liet het slachtoffer door een wetsgeneesheer onderzoeken. Het lab van de federale gerechtelijke politie deed een sporenonderzoek. De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Ze verkeerde niet in levensgevaar.

Gelet op zijn medische toestand kon de verdachte dinsdagavond nog niet verhoord worden. Hij was te zwaar onder invloed. Zijn ondervraging vond woensdagvoormiddag plaats. Hij zit nu in de gevangenis.