BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaams Belang haalt uit naar PS wegens ban van klimaatsceptici: “Senaat is geen eigendom van PS”

Vrijdag wordt de knoop doorgehakt of een symposium over het klimaatbeleid van een organisatie van oud-parlementsleden kan doorgaan in het halfrond van de Senaat. De organisator, de vzw Pro Lege, had een verhuis naar de plenaire gevraagd omdat er te veel belangstelling was voor de aanvankelijke zaal. Maar dat stootte op verzet van de PS-bureau-leden Julien Uytendaele en Latifa Gahouchie omdat er verschillende klimaatsceptische sprekers uitgenodigd zijn. Vlaams Belang-fractieleider Guy D'haeseleer wil dat Pro Lege "ongestoord haar recht op vrije mening zal kunnen uitoefenen in het halfrond van de Senaat".

20 reacties

  • Walter Vervloesem

    5 jaar geleden
    Ronny Meuris wat doen spa en Ps dan nog in senaat ?
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Hier heeft VB een punt.. ben géén VB’r
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Vrije meningsuiting aan banden Ronny Meuris? Is dit wat echte democraten willen? Dit lijkt op het instellen van een dictatuur ,een soort milieufascisme. En fascisme is toch fout, nietwaar? Als men ,zoals U, elke discussie uitsluit dan zijn we pas op de goeie weg. Alsof het monddood maken van mensen plots het klimaat zal verbeteren.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    De PS begint mijn strot uit te hangen, wat is dat voor een partij? Maar vlaams belang heeft wel gelijk, maar zij zijn spijtig genoeg de enige die het inzien terwijl de andere partijen ze maar laten doen
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Bij de PS zijn ze het gewoon dat de Vlamingen ja knikken.