© Jeffrey Gaens

Stef Peeters tempert Truiense euforie: “Staan nog altijd nergens”

STVV kan terugblikken op een vruchtbare week. Na de bekerzege tegen KV Mechelen en de overwinning tegen concurrent Moeskroen lijkt de Truiense trein weer vertrokken. Stef Peeters tempert echter de euforie. “De klus is nog niet geklaard, elke wedstrijd is nog steeds een finale voor ons.”

mlho

Geen uitbundige vreugdetaferelen bij STVV. De club maakte in het klassement nochtans een sprongetje naar de veertiende plaats, maar Stef Peeters bleef erg kalm onder die prestatie. “We staan nog nergens. De kloof met onze achtervolgers stelt voorlopig niets voor. Euforie is dus nergens voor nodig. De klus is zeker niet geklaard, elke wedstrijd is nog steeds een finale voor ons.”

Vijfmansdefensie

STVV nam tegen Moeskroen een rustige start, maar na het openingskwartier konden de Kanaries eindelijk voor dreiging zorgen. “De coach vroeg om in de eerste plaats achteraan niets weg te geven, daarom spelen we ook al een tijdje met een vijfmansdefensie. Als je in de verdediging wat meer zekerheid wil inbouwen, moet je vooraan een mannetje opofferen. Dat is voor ons nog even wennen, maar de komende weken moeten we in dat spelsysteem blijven groeien. Vroeger vatten we elke wedstrijd aan met de gedachte dat we drie doelpunten zouden moeten maken om te winnen, terwijl we vandaag zonder problemen de nul kunnen houden.”

Aangeboden door onze partners