Was Vlaams sprookjesbos inspiratiebron voor ‘Frozen 2’? Het lijkt alleszins van wel

© idh

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Was het Hallerbos, met zijn mooi paarsblauw bloementapijt in de lente, een inspiratiebron voor de makers van de nieuwe animatiefilm Frozen 2 die vanaf 20 november draait in de bioscopen?

idh

Volgens sommigen die de trailer bestudeerden, heeft het er in elk geval veel van weg. In de film is inderdaad een boslandschap te zien met bloeiende paarse bloemen, die er evenwel wat anders uitzien dan de bekende boshyacinten in het Hallerbos. Maar het concept is in elk geval gelijklopend en in de trailer is er sprake van het sprookjesbos. Ook het Hallerbos wordt op buitenlandse internetsites wel eens zo genoemd. Of de makers ook echt het Hallerbos voor ogen hadden bij het maken van de film of dat dit eerder toeval is, is niet geweten.

“Het Hallerbos vestigt jaar na jaar records wat het aantal bezoekers betreft. Dit jaar was opnieuw een recordjaar met meer dan 20.000 bezoekers die gebruikmaakten van de speciale shuttlebussen van De Lijn tijdens de drie weekends van de hyacintenbloei”, zegt burgemeester Marc Snoeck (SP.A). “Hoeveel bezoekers er echt naar het Hallerbos trokken voor het blauwe bloementapijt weten we niet, want het gaat om natuur, niet om een afgebakend park. Het zijn er in elk geval vele duizenden.”

De burgemeester verwacht dat er volgend voorjaar mogelijk nog meer bezoekers zullen zijn door de Disneyfilm. Het verhaal van sneeuwprinses Elsa en sneeuwpop Olaf is immers razend populair bij kinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen