Aan de kust wordt nu al regelmatig zand opgespoten, maar dat zal wellicht niet volstaan.
Volledig scherm
Aan de kust wordt nu al regelmatig zand opgespoten, maar dat zal wellicht niet volstaan. © Paul Bruneel

VN-klimaatexpert: "Vlaanderen zal de komende jaren moeilijke keuzes moeten maken"

Dat het zeeniveau tegen 2100 met 60 tot 110 centimeter dreigt de stijgen, dwingt Vlaanderen om de komende jaren "moeilijke keuzes" te maken. Dat zegt klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele (UCL), voormalig vicevoorzitter van het VN-panel van klimaatexperts IPCC in een interview aan Belga.

108 reacties

  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Dank zij de kortzichtge met hoge winsten hebben in de jaren 1965 en later de natuurlijke bescherming verdwenen, ze werden afgeschraapt en nivo minstens 2 meter verlaagd, en het hele landschap van de kustlijn werd opgezadeld met een wonder mooie lint-hoogbouw, nu zitten we met problemen we kunnen de duinen niet meer ophogen, en wordt jaarlijks veel geld besteed om de kust strand op te hogen, typisch enkel en alleen mogelijk in het Belgen land met vele slimme ministers.
  • Jean De Grande

    4 jaar geleden
    Wat mij opvalt: hoe minder de zeespiegel blijkt te stijgen (wetenschappelijk bewezen), hoe onverdraagzamer de linkse meute wordt. Lees hier al van verzuipen en dergelijke. Sorry linkse meisjes en jongens, het is niet onze schuld dat jullie achterlijk zijn. Maar we doen ons best om jullie te blijven verdragen.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Vn en de zelfverklaarde klimaatexperten van IPCC houden zich bezig met de zakdoek van Vlaanderen met een kustlijntje van niks?!Ga zeuren in Nederland dat helemaal onder de zeespiegel ligt en pak de grote vervuilers in de wereld aan ipv ons menen angst aan te jagen om weer in onze portemonnee te zitten,wij lusten die leugens en fabels niet meer.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    we leven dus op goede hoop : in 2100 haalt groen de absolute meerderheid
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Als ik van Bart en zijn gevolg was zou ik zeker zwemvliezen kopen en ervoor zorgen dat hij goede vrienden heeft over de taalgrens!