Klimaatbetogers in Wellington
Volledig scherm
Klimaatbetogers in Wellington © AFP

Grote opkomst voor eerste klimaatstaking over alle generaties heen in Nieuw-Zeeland

Tienduizenden Nieuw-Zeelandse studenten zijn bijeengekomen op meer dan veertig locaties om actie te eisen tegen klimaatverandering. Ze luidden daarmee het einde in van een week van internationale klimaatacties. De studenten kregen het gezelschap van vele ouders, grootouders en arbeiders tijdens de eerste ‘intergenerationele’ klimaatstaking van het land.

8 reacties

  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Waarom steeds extremen, je bijdrage kan al simpel zijn, gooi je afval in de vuilnisbak of neem het mee zoals de Japanners op het WK, laat geen plastics in de natuur, een leeg flesje terug meenemen is blijkbaar meer inspannend dan een vol meedragen. En waarom moeten die vuile Belgische wielertoeristen hun vuilnis achterlaten in de mooie Zwitserse bergnatuur!!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    En toch zijn er nog altijd velen die hun verstand NIET gebruiken en geen geloof hechten aan de klimaatverandering. Straffer nog, iedereen die de wereld wil redden zit, volgens die rakkers, in een links complot.
  • Marc Haaren

    5 jaar geleden
    Gewoon niet te schatten hoe de hoax van de eeuw gewoon geaccepteerd wordt door mensen. Mogen die hun verstand niet meer gebruiken of wat?
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    3,5% is niet echt een groot draagvlak
  • jean pierre Tibermont

    5 jaar geleden
    De jeugd...de grootste vervuilers van deze generatie kijk maar naar de festivals wat rommel ze daar achterlaten en hun elektronica om over drugs nog maar te zwijgen!