ANP
Volledig scherm
© ANP

Rookruimtes definitief verbannen uit Nederlandse horeca

Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden moeten definitief verbannen worden in Nederland. De uitzondering die nu nog bestond voor de horeca is ongeldig, oordeelde de Hoge Raad. Het rookverbod geldt daarmee per direct.

13 reacties

  • dirk govaerts

    5 jaar geleden
    dat de horeca sluit ligt niet alleen maar aan een wel of niet rookverbod . Denk dat het absurde model Belgie meer kapot maakt . Een land waar je de helft van je brutoloon afgeeft aan de staat en nog komen die zoals nu weer miljarden te kort . Tja , dan blijft er niet te veel meer over om mee te gaan eten etc. Het is een optelsom ipv alleen maar wel of niet roken
  • Tom De Bondt

    5 jaar geleden
    Belachelijk, dit is gewoon pesterij. Als het een afgesloten ruimte is met afzuiging, heeft niemand er last van. En ik ben een niet-roker.
  • daniel polspoel

    5 jaar geleden
    Je moet niet overdrijven hè, ik ben een fervent niet roker, maar nu loopt het de spuigaten uit, ook op terrassen niet roken ( open terrassen) ga dan ergens anders zitten. We hebben nu al bekomen binnen mag niet gerookt worden , laat het aub daarbij, ze zouden ook wel mogen verbieden dat honden op stoelen of banken zitten in tavernes of café s, achteraf moet ik daar ook gaan zitten en heeft die hond de bank of stoel besmet door eens goed met zijn poep op het kussen te wrijven !!!
  • Loesje Vranken

    5 jaar geleden
    Absurde wetten die in de toekomst veel horeca, cafés enz bankroet zal laten gaan.
  • Guy Marien

    5 jaar geleden
    Waarom bannen we niet direct ook alcohol uit ons maatschappij? Ik denk dat tabak en alcohol de meeste slachtoffers maken met jaar. Of laat ons rokers met rust op onze terrassen . En voor de niet rokers kruip binnen in de cafés .bjullie hebben gevochten voor een rook verbod binnen : blijf dan binnen ook in de zomer!