De Sea-Watch 3 bracht eind juni migranten naar het Italiaanse eiland Lampedusa nadat ze gered waren op zee.
Volledig scherm
De Sea-Watch 3 bracht eind juni migranten naar het Italiaanse eiland Lampedusa nadat ze gered waren op zee. © EPA

Bracht reddingsboot ook folteraars en verkrachters naar Italië? Politie pakt drie mannen op

De Italiaanse politie heeft drie mannen opgepakt die ervan worden verdacht in Libië vluchtelingen te hebben gefolterd, verkracht en zelfs gedood. Het waren andere asielzoekers die hun folteraars in Italië herkenden. Mogelijk kwamen de mannen met de de NGO-reddingsboot ‘Sea-Watch 3' naar Lampedusa, zo schrijft Die Welt.

43 reacties

  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Hopelijk wordt hier een voorbeeld gesteld voor opvolgende kapiteins van ngo schepen die de wet over treden. En al hebben de asielzoekers papieren bij . Ze benutten een naam naar gelang het hun uitkomt . Het werkt daar niet zo als met namen in Europa. In het ene papier heten ze Diop in het volgende Tonny..
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    in de ARD Panorama zag en hoorde men een van de immigranten op dit schip aan een freelance journaliste aan boord verklaren dat hij in Libië gefolterd geweest was. Een schip dat weken lang op de zee ronddobberde waar ze op mekaars lippen zaten.Hoog tijd om gans deze NGO business dat door giften letterlijk in het geld zwemt tegen het licht te houden
  • Gert Lauwers

    5 jaar geleden
    “Wij kunnen niet onderzoeken wie die mensen zijn. Ze hebben geen papieren” Wel, dan is het simpel: geen papieren, geen asiel, dus: buiten. Anders kan elke moordenaar en verkrachter binnen. Stop het onnozel gepamper!
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Dat weet toch zelfs een klein kind dat deze mensen ook naar hier komen. Er zullen al een hoop in heel Europa rond lopen.
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    De schepen van de ngo's moesten verboden worden aan te meren zolang niet geweten is wat voor personen ze aan boord hebben.Stuur personen mee van de integratie en veiligheids dienst om op die schepen te controleren in plaats van op het land.