Club Brugge zonder Mitrovic en Balanta tegen Mechelen en Madrid

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Servische verdediger Matej Mitrovic en de Colombiaanse middenvelder Eder Balanta missen het competitieduel van morgen op KV Mechelen en de verplaatsing van dinsdag in de Champions League naar Real Madrid. Philippe Clement, hun coach bij Club Brugge, bevestigde de forfaits tijdens een persbabbel. "Mitrovic heeft last aan zijn voet. KV Mechelen en Real zullen moeilijk worden. Balanta zullen we een paar weken moeten missen", verduidelijkte Clement. Balanta viel woensdag al snel uit in de bekerwedstrijd bij Francs Borains. Mitrovic kwam daar niet in actie. Zo kreeg Brandon Mechele opnieuw speelminuten. Hij lijkt de logische vervanger te worden van Mitrovic. "Ik ben zowel van Mitrovic als van Mechele heel tevreden van wat ik dit seizoen gezien heb. Dat zie je ook aan hoe weinig kansen we slikken", zegt Clement daarover. De Brugse T1 heeft in de kern ook weer plek voor Dion Cools. "Hij is de laatste weken positief aan het knokken voor zijn plaats", klonk het.

Met een verplaatsing naar Real Madrid in het verschiet, bestaat de kans dat de Brugse spelers met hun hoofd al bij de Koninklijke zitten. Maar volgens Clement is dat niet het geval. Hij zag een scherpe groep en dat zal ook nodig zijn tegen KV Mechelen, dat als promovendus bovenin meedraait. "De prestaties van KV Mechelen tonen dat we er klaar voor moeten zijn. Ze hebben een thuisreputatie, ze zijn gemotiveerd", waarschuwt de Brugse trainer.

Het duel tussen KV Mechelen en Club Brugge is de eerste affiche van speeldag negen in de Jupiler Pro League. Beide ploegen beginnen er zaterdag om 18 uur aan in het AFAS-Stadion van Malinois. Mits winst wipt Club (tijdelijk) naar de eerste plaats over Standard.

bron: Belga