TUI verrekent bij het omboeken van een reis wat u reeds betaalde bij Thomas Cook

© rr

Reisorganisator TUI reikt reizigers die hun vakantie in het water zagen vallen door de problemen bij Thomas Cook een helpende hand aan. Op voorwaarde dat ze bij hen een nieuwe reis boeken verrekent TUI het reeds bij Thomas Cook betaalde bedrag. Ze zullen het bedrag dan later zelf terugvorderen van het Garantiefonds.

tg

Een groot deel van de betrokken reizigers verkiest immers om, ondanks de tegenslag, toch nog op vakantie te vertrekken. “Daarom vergemakkelijkt TUI de terugvordering bij het Garantiefonds en biedt het de mogelijkheid om met onmiddellijke aftrek van de reeds betaalde sommen een nieuwe vakantie te boeken”, zegt woordvoerder Piet Demeyere.

Wie een vakantie boekt bij een erkende Belgische reisorganisator, kan in het geval van financieel onvermogen van die reisorganisatie rekenen op het Garantiefonds Reizen. Getroffen klanten van Thomas Cook Belgium NV hebben recht op de terugbetaling van hun geboekte reis. Deze procedure vraagt echter tijd, terwijl de vakantieganger zo snel mogelijk zekerheid wil over zijn reis.

“Om hieraan te verhelpen biedt TUI een eenvoudige oplossing: de getroffen reiziger kan via een TUI-shop een nieuwe reis boeken met onmiddellijke verrekening van de bedragen die reeds rechtstreeks aan Thomas Cook werden betaald, zegt de woordvoerder van TUI.

Op basis van een volmacht en het volledige dossier van de klant neemt TUI de administratieve afhandeling van de terugvordering bij het Garantiefonds op zich. “Het voordeel voor de reiziger is drieledig: geen administratieve rompslomp, geen wachttijd voor de terugbetaling en geen tijdelijke dubbele financiering van zijn reis.”

Indien de nieuwe vertrekdatum minstens 45 dagen later dan de boekingsdatum valt, kan het proces ook online worden geregeld, zegt TUI nog.

LEES OOK. Lege vliegtuigstoeltjes en hotelkamers na faillissement Thomas Cook: is dit het moment om koopjes te doen? (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen