Het zijn “zware dagen” voor Evy Gruyaert: “Ik wist dat het vroeg of laat prijs zou zijn”

Je conditie op peil houden, een dagelijks radioprogramma in elkaar boksen, loodzware danstrainingen en tegelijk ervoor zorgen dat je af en toe je kinderen nog eens ziet. Evy Gruyaert (40) jongleert momenteel met veel verschillende dingen. Misschien wel teveel, vindt ze zelf.

Wout Desmytere

“Het zijn zware dagen”, geeft Gruyaert toe. “En dan komt mijn migraine terug opzetten. Al sinds mijn zes jaar kamp ik ermee. Toen kon ik dat uiteraard niet benoemen, ik dacht gewoon dat ik een kind was dat vaak hoofdpijn had. Erg vervelend.” Intussen weet ze dus waar die hoofdpijn vandaan komt, maar dat maakt het er natuurlijk niet beter op.

“Om migraine onder controle te houden moet je eigenlijk regelmatig leven, niet teveel tegelijk doen. Exact het tegenovergestelde van wat ik nu doe dus. Ik leef tegen 300 kilometer per uur, ben fysiek heel hard bezig. Ik slaap ook niet zo heel veel. ’s Ochtends rij ik naar de dansstudio in Lint en train daar zo’n viertal uur voor Dancing with the stars. Dan snel douchen, vlug iets tussen mijn tanden steken en op naar Radio Nostalgie om een radioshow ineen te steken. Ook een intensief werkje. Rond 20 uur terug naar huis en dan begint al de rest nog. Mails checken, kinderen zien...het is erg hectisch.”

Migraine bepaalt leven niet

En die hectiek zag Gruyaert aankomen toen ze ja zei op Dancing with the stars. “Wanneer zoiets intensiefs aan dat overvolle schema wordt toegevoegd, wek je migraineaanvallen in de hand. Toen ik in het programma stapte, wist ik dan ook dat het vroeg of laat prijs zou zijn. Maar ik wil mijn leven niet laten bepalen door mijn migraine. Als een leuk voorstel zoals Dancing with the stars op mijn pad komt, ga ik er voluit voor. De gevolgen zijn wat ze zijn.”

Om de pijn toch ietwat draagbaar te houden, omringt Gruyaert zich met good vibes. “Ik ban alle negativo’s uit mijn omgeving. Helaas heb ik voor afspraakjes met goeie vrienden ook geen tijd tegenwoordig. Maar dat maak ik later wel goed. Ik leef nu.”

DANCING WITH THE STARS, zondag om 20u op VIER