Greta kijkt woest naar Trump in de lobby.
Volledig scherm
Greta kijkt woest naar Trump in de lobby. © REUTERS

Greta Thunberg verklaart haar woeste blik toen Trump binnenwandelde: “Ik was in shock”

Als blikken konden doden, dan zat Amerika nu zonder president. Het gezicht van de jonge klimaatactiviste Greta Thunberg stond maandag op onweer toen Donald Trump zonder aankondiging de lobby van de Verenigde Naties binnenliep. Kookte het meisje van woede, of had ze de president simpelweg niet verwacht?

61 reacties

  • Sjonny Martero

    5 jaar geleden
    Tja, de president zal wel belangrijker zijn of haar. Als de wereldleider al zou in gesprek moeten gaan met een door een extreme groene groep opgevoerde zestienjarige over een wereldprobleem waar een 120 landen zich niets aantrekken van het klimaat zou hij wel te doen hebben. En opvoeren dat er niets wordt gedaan is je reinste waanzin. We betalen ons nu al blauw aan taksen voor oplossingen. Op enkele maanden tijd kan het niet worden opgelost. En aan al die groene jongens. Begin met jezelf.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Mieke Vhuyst ,het is ook niet allemaal juist wat wetenschappers verkondigen,stond hier gister nog te lezen dan hun rapport van 2018 er duchtig naast is,hoe vaak ver-anderen die ook niet hun mening ,is ook een manier om je vet betaalde job te houden zou men kunnen stellen en de wereld te sturen waar geld de bovenhand heeft.
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Ik vraag me af hoe lang het nog gaat duren voor het strafbaar wordt om de invloed van de mens in twijfel te trekken. Wetenschappers worden doodgezwegen en financieel gestraft, men neemt het woord negationisten in de mond. Deze behandeling wordt gereserveerd voor de grootste propaganda offensieven. Wie gelooft dat de opkomst van Greta een organisch gegeven is... Tja.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Ze trekt altijd een lelijke kop, wat is het verschil ? En dan dat gespeelde "woede" tijdens de speech.. Zelfs Shakespaere zou het overacting vinden. Klimaat ja daar moet wereldwijd aan gesleuteld worden, omdat de grootste invloed door de menselijke activiteiten en overbevolking komt. Maar als je wat te zeggen hebt, die het dan niet geacteerd, dat komt echt belachelijk over.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Geef mij Greta Thunberg maar. Zij durft tenminste een probleem aankaarten zonder enige macht te hebben. Trump heeft macht maar stoot alle problemen af die hem te 'ingewikkeld' zijn of die geen aansluiting vinden bij zijn jeugdervaringen ...