Tui wil gedupeerde reizigers van Thomas Cook een oplossing bieden.
Volledig scherm
Tui wil gedupeerde reizigers van Thomas Cook een oplossing bieden. © ANP

TUI biedt gedupeerde reizigers vakantie met aftrek van aan Thomas Cook betaald bedrag

BinnenlandKlanten van Thomas Cook die hun reis in het water zien vallen door het faillissement van de touroperator, kunnen via concurrent TUI een alternatieve reis boeken waarbij het bedrag dat ze al bij Thomas Cook betaalden, in mindering wordt gebracht. Ze moeten in ruil een volmacht geven waarmee TUI het bedrag kan recupereren bij het Garantiefonds Reizen. 

8 reacties

  • Martine Van Doren

    5 jaar geleden
    Even wachten met boeken, is waar Tui heeft zijn prijzen verhoogd. Misschien als Thomascook nekerman België investeerders vindt kunnen we misschien terug bij hun boeken. Nekerman België was niet verlieslatend dus mijn vertrouwen zouden ze alvast krijgen Tui echt beschamend profiteren van mensen die getroffen zijn door het faillissement. Dezelfde reis aanbieden dat zou pas klantgericht werken zijn. Wij krijgen de betaalde vakantie sowieso terugbetaald. Er zijn nog alternatieven buiten Tui
  • tom verstrepen

    5 jaar geleden
    Op de reactie van Martine,U verteld dat TUI dan iets duurder is.. Als TUI het voorschot in mindering brengt,en dan zelf bij het garantiefonds alles verder afhandelt,Dan betaal ik met veel plezier iets meer. Ze hebben er werk aan,en anders moeten wij misschien 1 jaar wachten op terugbetaling..ik vind dit zeer mooi van TUI;had er eigenlijk zelf nog aan gedacht dat ze dit konden doen voor ik dit gelezen had..
  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Het is dus NIET WAAR !! Wij hebben juist geboekt, en bij het ondertekenen zeggen ze ons dat wij het totaal moeten betalen en dat zij ons zullen helpen bij het terug vorderen.
  • Michel Waegenaere

    5 jaar geleden
    De ene zijn dood is de andere zijn brood.
  • Willy Stinissen

    5 jaar geleden
    Ik vraag me af hoe groot dat fonds is en waarin men dat geld belegd heeft. Ik kan me niet voorstellen dat zoveel geld dadelijk beschikbaar is.