Direct naar artikelinhoud
PolitiekUpdate

Dries Van Langenhove ontkent dat hij zich ingeschreven heeft aan KU Leuven

Dries Van Langenhove.Beeld BELGA

Dries Van Langenhove, vorig jaar geschorst aan de UGent, ontkent dat hij zich afgelopen week ingeschreven heeft aan de KU Leuven om zijn thesis af te ronden. Dat meldt hij zelf aan Belga.

 Het Leuvense studentenblad Veto meldde eerder vanavond dat Van Langenhove zich zou hebben ingeschreven aan de KU Leuven. Van Langenhove ontkent dat. Hij heeft naar eigen zeggen volgende week wel een afspraak bij de KU Leuven.

Toen in september vorig jaar een Pano-reportage het racisme binnen Van Langenhoves beweging Schild & Vrienden aan het licht bracht, besliste de UGent om Van Langenhove, die op dat moment Rechten studeerde aan de universiteit, de toegang tot haar gebouwen te ontzeggen.

Toelatingsvoorwaarden

In augustus dit jaar raakte bekend dat Van Langenhove zijn thesis aan de UGent niet zou afwerken. Hij liet toen al verstaan dat hij naar de Leuvense universiteit zou trekken. Afgelopen week heeft Van Langenhove, die sinds mei ook als onafhankelijk Kamerlid zetelt namens Vlaams Belang, zich ook effectief ingeschreven in Leuven. 

“Als hij voldoet aan alle toelatingsvoorwaarden wordt hij definitief toegelaten”, klinkt het bij de communicatiedienst van de KU Leuven. Of er met Van Langenhoves komst ook extra maatregelen zullen worden genomen, wil de universiteit niet zeggen.

Volgens Bernard Tilleman, decaan van de rechtsfaculteit, is het niet mogelijk om Van Langenhove beperkingen op te leggen aangezien hij in het verleden nog niet aan de universiteit studeerde. “Tuchtmaatregelen kunnen enkel genomen worden wanneer er een fout is begaan door de student”, klinkt het in Veto.