Kinderen nemen deel aan een protest tegen het Amerikaanse migratiebeleid in Mexico-stad.
Volledig scherm
Kinderen nemen deel aan een protest tegen het Amerikaanse migratiebeleid in Mexico-stad. © AFP

Rechter blokkeert Trumps plan om migrantenkinderen voor onbeperkte tijd op te sluiten

Een federale rechter in Californië heeft een stokje gestoken voor de plannen van de regering van president Donald Trump om kinderen van migranten voor onbeperkte tijd op te sluiten. Rechter Dolly Gee besloot dat de huidige verordeningen van kracht blijven.

4 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Dit is gewoon walgelijk en het doet me deugt dat hij eens te meer een deksel op zijn neus krijgt. Lees ook in deze krant: Profiel van DT: Mijn hele leven gaat over winnen. En hier zou ik het tweede gedeelte wijzigen in: 'en af en toe lukt dat ook'!
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Kinderen voor onbeperkte duur opsluiten om illegale immigratie te verminderen ? Dat is het laagste van het laagste. Die rechter heeft toch nog gezond verstand.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Je kan die kinderen toch ook niet los laten lopen dan worden het vogels voor de kat... ze moeten samen blijven in een opvang en de ouders moeten hun kroost kunnen komen ophalen eventueel met politiebegeleiding.... en terug over de grens ...
  • Valentijn Jacobs

    5 jaar geleden
    Waarom nog altijd een president verkiezen als een rechter uit een boerengat van 15.000 inwoners gewoon alles van tafel veegt wat de president wil uitvoeren, in de Vs is het zo dat het parlement bijvoorbeeld een verhoging van de rijtaks invoert en dat er ergens gewoon een rechter de hele boel naar de prullenmand verwijst, waarom kan dat hier niet ?