Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel. © Photo News

Van der Poel draagt schijnbaar probleemloos de druk van de topfavoriet: “Hij is zéér goed”

WK WielrennenWaarom flauw doen als je sterk bent? Mathieu van der Poel (24) heeft de voorbije weken geen ­verstoppertje gespeeld: iedereen mocht zien dat hij de grote favoriet is voor WK-goud. Maar ­zeggen en schrijven is één ding, het doen is nog iets anders. Wat staar er morgen op het spel voor de grootste titelpretendent? 

4 reacties

  • arne desimpelaere

    4 jaar geleden
    Mathieu is momenteel de beste in het veld naar mijn mening. Hij is bijna niet te verslaan en hoe hij soms zo opeens kan weg rijden van de andere. In de meeste crossen moet hij niet eens op zijn volle 100% rijden zegt hij. ook eens in een cross heeft hij eens opeens in één van de laatste rijen moeten starten en op het einde van de eerste ronde was hij al op kop.
  • luk g.

    5 jaar geleden
    @Gino : heb je gezien hoe Mathieu plots blokkeerde op het wk in Yorkshire ? Te weinig body, overmoed en mentaal zwak ... Kijk maar eens naar de cross in de Koppenberg, het WK in Luxemburg en Zolder waar VDP telkens mentaal onderuit ging door de stress en de pech. Terwijl ook Wout in zolder geblokkeerd werd door Mathieu op de schuine kant op 2 ronden van het einde, zegevierde Wout en niet Mathieu ...
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Natuurlijk, Luk Goffin. Veldrijders rijden natuurlijk altijd bij een aangename kamertemperatuur in droge omstandigheden en zonder wind. En met zijn 1,84 m en 75 kg wordt hij in deze weersomstandigheden natuurlijk gewoon van de weg geblazen. Toch knap dat hij als mentaal zwakkere en met die slappe body bij de profs al twee keer een WK, twee keer een EK, vijf keer een NK, Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race gewonnen heeft. Maar 13 zeges op de weg dit jaar. En toch nog maar 24.
  • luk g.

    5 jaar geleden
    Mathieu vanderpoel is mentaal heel erg zwak. Als de druk echt hoog is en bij kleine tegenslag tijdens de race, blokkeert hij nogal makkelijk. Bovendien heeft VDP te weinig body en uithouding om in dat hondenweer gedurende 285km te zegevieren tegenover mannen zoals Kristoff, Gilbert, van Avermaet enz. Ik geef Remco overigens meer kans om vooraan te eindigen dan Mathieu, maar winnen zullen ze beiden niet.