Sajid Javid
Volledig scherm
Sajid Javid © AP

Brits fonds moet verlies van EU-subsidies compenseren

De Britse minister van Financiën Sajid Javid kondigt vandaag een "No deal guarantee"-fonds aan van 16,6 miljard pond (18,6 miljard euro). Dat fonds moet de komende jaren het verlies van EU-subsidies compenseren voor bedrijven, universiteiten en goede doelen. Dat zegt Javid zaterdag in een interview met de Daily Mail. Voor het komende jaar is 4,3 miljard voorzien. Nog volgens Javid zou een brexit zonder deal niet zo erg zou zijn als in de EU blijven.

5 reacties

  • David Lievens

    5 jaar geleden
    luc baken, dat heet ‘een contract’ en als je contractbreuk pleegt moet je betalen want je komt je afspraken niet na. Dat is volledig logisch dat de eu dat eist. Doen ze dat niet zeggen ze zelf dat de voorwaarden in Europese contracten niks waard zijn. Hoe moeilijk is het toch om dat te begrijpen?
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    En wie is hier weer de dupe van ? Juist, de gewone man en vrouw in de straat !!!
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Wat een hoop leugens en valse beloftes gaan ze de Britten nog door de keel duwen. Hun economie gaat klappen krijgen zoals nooit voorheen en de gewone burger zal het bekopen.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Ze moesten in 2017 10,58 miljard EURO betalen aan Europa dat geven ze dan toch niet meer uit.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Als het groot kapitaal zijn winst maar heeft met of zonder Brexit Belgié betaald 50 % van de belastingen aan af betaling intresten aan de banken dus niet veel verschil .