Dan Price
Volledig scherm
Dan Price © Instagram

CEO die eigen salaris verlaagde om iedere werknemer loon van 60.000 euro te geven, doet het opnieuw

Topman Dan Price  haalde reeds in 2015 de krantenkoppen toen hij besloot het minimumloon in zijn bedrijf Gravity naar maar liefst 70.000 dollar (meer dan 60.000 euro) op te trekken. Hiervoor schroef de vrijgevige CEO zijn eigen loon terug van 1 miljoen naar 70.000 dollar. En nu slaat de 35-jarige Amerikaan opnieuw toe in het bedrijf dat hij heeft overgenomen.

61 reacties

  • Erwin Willems

    5 jaar geleden
    @steven Engels Ik ben juist niet voor het communistische model, verschil in beloning hoort bij opleiding, verantwoordelijkheid, prestatie etc. Tegelijk erken ik als werkgever dat je moet zorgen dat je medewerkers zich op alle fronten prettig voelen. Dus goed betalen om financiële problemen te voorkomen, flexibel zijn met werktijden etc.
  • Tom Hermans

    5 jaar geleden
    Kerel snapt het. Heeft in een klap de meest gemotiveerde en betrokken werknemers ter wereld. Mensen die gelukkig zijn, moeten niet aan miserie en problemen denken en kunnen beter focussen op hun job.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Een werkman moet goed zijn brood verdienen zodat hij zijn huishouden en zichzelf goed kan onderhouden. Iemand die gestudeerd heeft of iet meer kan moet hiervoor ook vergoed worden en moet dus iets meer verdienen. Deze verloningen zouden geregeld moeten zijn dat iedereen op ongeveer dezelfde lijn zit volgens zijn situatie. Al hetgeen er boven komt, dezen met eigenschappen die men niet kan aanleren en dezen die eigenaar zijn enz kan men niet beperken of verplichten of ze verhuizen hun handel.
  • Veerle Hertens

    5 jaar geleden
    Dat zou de norm moeten zijn, probeer van 30000 euro per jaar maar een huis te kopen, een milieuvriendelijke wagen te gebruiken en kinderen fatsoenlijk groot te brengen. Dat kan simpelweg niet. Maar men verwacht dit wel van 70% van de bevolking
  • Mario Adams

    5 jaar geleden
    Mooi gebaar, maar iets overdreven... Ik geloof nog altijd in 'loon naar werken', dus het loon moet individueel aangepast worden aan de prestaties van de werknemer. Er zitten overal profiteurs die maar 40% van hun taken doen terwijl de anderen meer moeten doen, maar hetzelfde loon krijgen.