Vlaams Belang wil een beter seniorenbeleid, zo vertelden ze op hun jaarlijkse seniorendag.
Volledig scherm
Vlaams Belang wil een beter seniorenbeleid, zo vertelden ze op hun jaarlijkse seniorendag. © Getty Images

Vlaams Belang wil meer aandacht voor senioren

Elke gemeente moet over een schepen voor seniorenbeleid en een seniorenloket beschikken, waar senioren met al hun vragen terecht kunnen. Om eenzaamheid bij senioren te bestrijden dienen OCMW's alleenstaande 65-plussers op te bellen om te vragen hoe het gaat. Ze kunnen ook bpost inschakelen om vereenzaming te detecteren en er kan een centraal meldpunt worden opgericht. Dat zijn enkele voorstellen die zaterdag op de tweede seniorendag van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement werden gelanceerd.

24 reacties

  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Meer en meer mensen gaan eenzaam worden dankzij technologie je moet achtereen voor bijna niets meer buiten bank winkelen contact met mensen alles gaat digitaal. ook moeten mensen veel langer werken dus de straat bijeenkomsten van vroeger zijn er niet meer men kent zelfs zijn buren niet meer.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Toch een partij die aan hun mensen denkt!
  • censor

    5 jaar geleden
    Dan gaan ze weer verwijten krijgen dat ze weer "populistisch " bezig zijn.....gevangenen hebben een beter bestaan.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    dirk claeys ik ben 70 en ik werk zowel met Windows als met de iMac. Wij zijn opgegroeid met de op korte tijd grote verandering van de pc, internet enz. Het niet kunnen mee werken is niet het probleem maar het betalen met het lage pensioen wat we hebben.
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Zolang ze elke dag vreemdelingen en illegalen binnen laten, zal er NOOIT geld zijn om al die dingen uit te voeren. Nochtans zou dit op de eerste plaats moeten staan om eigen burgers, ouderen, zieken, gehandicapten te verzorgen, tenslotte zijn zij het die het land financieel recht houden, maar neen, de huidige regeringen zorgen eerst voor vreemdelingen en illegalen die hier niets te bieden hebben.