© Kris Van Exel

Olivier Renard verlaat Antwerp alweer en wordt sportief directeur in Canada

Opmerkelijk nieuws vanop de Bosuil: Olivier Renard, die er pas was sinds juni, gaat Antwerp nog geen vier maanden later alweer verlaten. Hij wordt met onmiddelijke ingang sportief directeur bij het Canadese Montreal Impact.

yala

LEES OOK. Antwerp to the next level met diamantzoeker Olivier Renard: “Als je de stress niet aankunt, kan je beter gaan golfen”

Beide clubs bevestigden de opvallende transfer zaterdagavond. “Het was nooit de bedoeling, noch van RAFC noch van Olivier Renard, om de goede samenwerking vroegtijdig te beëindigen. Beide partijen waren het echter snel eens dat deze uitdaging, zowel sportief als qua ervaring, een mooie opportuniteit is in zijn verdere carrière”, klinkt het bij de Great Old.

Renard was begin juni naar Antwerp gehaald om de scoutingscel aan te sturen en verder uit te bouwen. Eerder was hij ook al aan de slag als directeur rekrutering bij Standard en sportief directeur bij KV Mechelen.

Die functie neemt hij nu dus weer op bij Montreal Impact. De Canadese club, die uitkomt in de MLS, won vorige woensdag nog de Canadian Cup en kwalificeerde zich zo voor de Concacaf Champions League in 2020. Het is tevens de ex-club van Laurent Ciman en Didier Drogba, bekende namen in de huidige selectie zijn Bojan Krkic en Bacary Sagna.