Derby gestaakt: STVV-fans bekogelen Genk-doelman, Genk-fans dreigen veld te bestormen

Een uur lang leek KRC Genk op weg naar een makkelijke derbyzege. Racing klom tot 0-3 op voorsprong, na goals van Bongonda en Hagi (twee strafschoppen). Maar nadat scheidsrechter Visser in de tweede helft de wedstrijd een kwartier lang staakte omdat Truiense fans Gaetan Coucke met aanstekers hadden bekogeld, fladderden de Kanaries plots vol vertrouwen uit de kleedkamer. Boli (2) en Garcia zorgden voor een onwaarschijnlijke comeback. Nu toonden de bezoekende fans zich van hun slechtste zijde. Gepantserde politie probeerde de Genk-supporters in hun kooi te houden. Na enkele minuten beëindigde Visser de wedstrijd, terwijl er eigenlijk nog drie minuten gespeeld moesten worden. Gegarandeerd dat deze derby nog een staartje krijgt.