© JEFFREY GAENS

Pro League doet oproep na gestaakte derby

De Pro League is niet opgezet met de rellen tijdens de Limburgse derby, dat maakte het zondagochtend bekend in een communiqué. Het is ook beducht voor de Waalse derby, die vandaag nog op het programma staat en in het verleden al werd gestaakt.

krli

“De ochtend na deze incidenten vragen we voor de wedstrijden van vandaag een positieve reactie van elke supporter. We begrijpen dat er met bijzondere aandacht naar Sclessin zal gekeken worden. Net daarom roepen we de supporters van beide clubs op om van de Waalse derby een echt voetbalfeest te maken”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

De Pro League meldt ook nog het volgende: “Het management zal het rapport van de Match Delegate inkijken en vervolgens haar reglement inzake financiële repercussies bij stopzetting van wedstrijden toepassen. Bovendien zal ook het Bondsparket stappen zetten voor de toepassing van artikel P1919.16 van het Bondsreglement. Dit deel van het dossier valt onder de bevoegdheid van Geschillencommissie voor het Profvoetbal.”

Beide clubs riskeren een aftrek van twee punten, de wedstrijd zal dan vanaf minuut één herspeeld moeten worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer