EPA
Volledig scherm
© EPA

Na drie keer Ferrari weer Mercedes: Hamilton wint GP van Rusland

Formule 1Mercedes heeft de zegereeks van Ferrari in de Formule 1 beëindigd. Na twee keer Leclerc en één keer Vettel was wereldkampioen Lewis Hamilton nu aan het feest in Sotchi. De Brit won de GP van Rusland voor ploegmaat Bottas. Zijn negende overwinning van het seizoen.

12 reacties

  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    Kan dat bewezen worden dat Mercedes niet gewonnen zou hebben zonder VSC? In eerste stint reden Merc's op mediums, Ferrari op softs, desondanks volgde Hamilton goed mee. Normaal hadden in de 2de stint dan de Merc's op softs gestaan en de Ferrari's op mediums. Dus omgekeerd beeld. We zullen het dus nooit weten, maar ga er niet zomaar van uit dat Ferrari zou gewonnen hebben.
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    Mercedes wint omdat Leclerc 40%trager moest rijden dacht ik wegens VSC en de Mercedes toen net de pits in waren.Mocht VSC er niet geweest zijn dan kwamen na Leclerc op de baan !
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    @Avonts: wat is er dan dramaqueen aan Hamilton? Geef meer uitleg ipv gewoon iets neer te pennen zonder reden...Waarom ik na elke race in reacties lees dat Verstappen top is begrijp ik niet.. inhalen doet hij alleen tegen de mindere racers en met de toppers kan hij meestal niet mee. In een mercedes zou hij wel kampioen zijn en dat zal er ooit komen.
  • Jan Lanclus

    5 jaar geleden
    juist Erwin, gelijk op beide punten
  • Steven Avonts

    5 jaar geleden
    Ik haat Hamilton, wel een talent maar net zoals Vettel en dramaqueen! Geef mij de periode van Senna maar terug, de huidige Playstation rijdertjes zouden nog niet 1 bocht kunnen volgen!