Met Thomas Cook wordt niet meer gevlogen.
Volledig scherm
Met Thomas Cook wordt niet meer gevlogen. © Photo News

Garantiefonds Reizen vloog al meer dan 10.000 reizigers terug, nog iets meer dan 1.600 te gaan

Sinds de repatriëringsoperatie voor gestrande Thomas Cook-reizigers vorige woensdag werd opgestart, heeft het Garantiefonds Reizen al zowat 10.500 mensen terug naar België gevlogen. Dat blijkt uit een stand van zaken van het fonds. Er verblijven nu nog iets meer dan 1.600 Thomas Cook-reizigers in het buitenland. 

8 reacties

  • Rosane Batsleer

    5 jaar geleden
    Cadeaubonnen van Neckermann zijn nu geen eurocent meer waard ! Kunnen die mensen ergens op terug vallen ?
  • Luc Van Ginneken

    5 jaar geleden
    @ mr. Willems. Het garantiefonds is een fonds om ons te verzekeren tegen het faillissement van een reisorganisator. Niet tegen afpersing van een lokale hotelier. Ik denk dat we tevreden mogen zijn over dat garantiefonds, zoals het nu gewerkt heeft en bezig is. Iets anders is Thomas Cook UK. Zij hebben Thomas Cook België volledig links laten liggen. Bij de volgende reis zouden wij dus niet alleen aandacht moeten hebben voor de kwaliteit van de reis, maar van hun contracten.
  • Carl Vercauteren

    5 jaar geleden
    @johan lannoot: indien je pakketreis boekt bij touroperator die aangesloten is bij het garantiefonds, dan betaal je automatisch een klein percentage dat naar het fonds gaat. Neem je geen pakketreis dan betaal je die premie niet, en kan je uiteraard ook niet terugvallen op het garantiefonds. In dat geval is het aan te raden om extra verzekering af te sluiten die zulke risico's dekt: niet goedkoop, maar niets is gratis in het leven.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Mr Van Ginekken Dringend Europeese wet die 15 dagen voor vertrek een bewijs geeft dat alles betaald is , kunnen zulke toestanden niet meer en hoeft er géén fonds .
  • louis den duiker

    5 jaar geleden
    Kijk eens naar Engeland , daar op een week tijd 150.000 klanten teruggebracht , zetten daar de grote middelen in , o.a. de A380 van malaysia airlines inhuren .....