Gilbert door de blanke straten in Yorkshire. Even later zou hij ten val komen en viel plan-A ook figuurlijk in het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilbert door de blanke straten in Yorkshire. Even later zou hij ten val komen en viel plan-A ook figuurlijk in het water. © Photo News

Onze chef wielrennen ziet hoe Belgen verzuipen in WK waar zo veel van hen werd verwacht: “Blamage”

WK wielrennenDe verwachtingen reikten tot in de hemel. Maar op het wereldkampioenschap kwamen de Belgen zelfs niet tot aan het lage wolkendek boven Yorkshire. Tactische plannen vielen in het water, dat met bakken uit de lucht viel. En fysiek gingen de Belgen kopje-onder. Wat een blamage.

42 reacties

  • Yolande Delbaere

    5 jaar geleden
    Wel volgens mij hebben onze renners gereden voor wat ze waard zijn .....onze supermannen zij gewoon door pech geveld . Een dikke proficiat aan iedereen die de koers heeft uitgereden.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Het probleem in Gb is, dat naast de banen vrijwel nergens grachten zijn zoals bij ons op het vasteland. En dit was typisch engels najaarweer, niks abnormaals. probleem natuurlijk dat de kanten hoger liggen dan de weg, en dan krijg je links en rechts van die stukken waar water staat van enkele cm hoog. Zoals deze foto..een stuk van 50m op bijna het gehele traject. Niks ergs dus, enkel even uitkijken. 3 weken terug in Spanje met een Beloften-tijdrit, dat was veel en veel erger.
  • Marc Pauwels

    5 jaar geleden
    Verbrugghe is niet de man om een team te coachen.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Men moet niet klagen over de weersomstandigheden.Parijs-Roubaix is in het verleden ook dikwijls in slechte weersomstandigheden gereden. En renners die wachten tot bijna op het einde zijn meestal gezien omdat er zijn die er wel voor durven gaan zoals gisteren.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Dat is nu al het tweede jaar op rij dat het tactisch plan faalt, iedereen een opdracht meegeven in dienst van een kopman is waardeloos omdat men niet weet wie zeer goed is in een W-K, verleden jaar waren de kopmannen ook nergens en toen was de beste Belg een renner die kon bergop rijden Ben Hermans. Vergelijken met een klassieker is waardeloos omdat men nu rijd met landen ploegen wat al jaren had moeten vervangen worden omdat de belangen van de merkploegen veel te groot is.