Trump-aanhangers in de tegenaanval op verschillende televisiezenders

Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben zondag de aanval ingezet tegen de Democraten, die een afzettingsprocedure opgestart hebben tegen de president. Ze namen het woord in verschillende nieuwsprogramma’s om Trump te steunen en de Democraten door het slijk te halen.

Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van Trump en een spilfiguur in het Oekraïne-schandaal, herhaalde tijdens ‘This Week’ op ABC dat Joe Biden Oekraïne onder druk heeft gezet om een openbaar aanklager te ontslaan om zijn zoon te beschermen. Die claims zijn tegengesproken door de Oekraïense gerechtelijke autoriteiten. Ook zei Giuliani dat hij niet zou meewerken met Adam Schiff, de Democratische voorzitter van de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, in het impeachmentonderzoek naar Trump. ‘Ik zou niet samenwerken met Adam Schiff. Ik vind dat Adam Schiff uit zijn functie gezet moet worden’, aldus Giuliani. Hij zou eventueel wel getuigen voor de commissie van Schiff, indien Trump daarvoor zijn toestemming zou geven.

Adviseur van het Witte Huis Stephen Miller laakte op Fox News Sunday dan weer de integriteit van de klokkenluider, en noemde hem een ‘agent van de deep state‘. ‘Ik vind het jammer dat de media dit individu blijven omschrijven als een klokkenluider, een eer die hij zeker niet verdient’, zei hij. ‘Het plegen van een partijdige aanslag maakt je geen klokkenluider alleen maar omdat je als klokkenluider wettelijk gezien beschermd wordt.’

Senator Lindsay Graham verklaarde aan CBS dan weer dat hij geen enkel probleem had met het telefoongesprek van Trump met de Oekraïense president. ‘Het was nodig dat iemand controleerde of Joe Biden de aanklager op een illegale manier heeft laten ontslaan’, aldus Graham, die de affaire een ‘staatsgreep’ noemt.

Trump bevindt zich momenteel in het oog van de storm nadat na een klacht van een klokkenluider informatie uitlekte over een telefoongesprek tussen hem en zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelenski. Tijdens dat gesprek probeerde Trump Zelenski onder druk te zetten om een onderzoek te voeren naar voormalig vicepresident Joe Biden en zijn zoon Hunter. De Democraten vinden dat de president zijn ambt heeft misbruikt voor eigen politiek gewin en lanceerden daarop de impeachmentprocedure tegen Trump.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content