N-VA-informateur Bart De Wever en de Vlaams Belang-delegatie met voorzitter Tom Van Grieken en fractieleiders Chris Janssens en Barbara Pas.
Volledig scherm
N-VA-informateur Bart De Wever en de Vlaams Belang-delegatie met voorzitter Tom Van Grieken en fractieleiders Chris Janssens en Barbara Pas. © BELGA

De langste weg ooit naar een Vlaamse regering: een reconstructie

127 dagen. Nog nooit heeft het zo lang geduurd om een Vlaamse regering te vormen. Nochtans was van in het begin duidelijk dat alleen een voortzetting van de Zweedse regering van N-VA, CD&V en Open Vld een realistische optie was. Maar geflirt met Vlaams Belang zorgde voor weken vertraging. Een terugblik.

6 reacties

  • Freddy LINTHOUT

    5 jaar geleden
    Nu vijf jaar lang hard werken om alles te veranderen.
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Van begin juni tot begin augustus moesten eerst de ergste interne twisten binnen N-VA opgelost worden. Er is trouwens nog steeds kans dat de N-VA uiteen valt want de overlopers van VB naar N-VA van 5 à 10 jaar geleden overwegen een terugkeer naar VB. De overlopers van de traditionele partijen naar de N-VA beginnen ook te twijfelen en de N-VAers van in het begin zijn ook ontevreden want zij moeten met lede ogen aanzien hoe vele "nieuwe" leden met de schoonste postjes gaan lopen zijn.
  • Piet Van Buggenhout

    5 jaar geleden
    Hopelijk zorgt de lange duur voor kwaliteit die we nodig gaan hebben als Vlaanderen weer een stukje dichter bij zijn bevrijdende onafhankelijkheid komt.
  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    Hopelijk zijn het SNEL nieuwe verkiezingen, en kunnen we die loosers eraf gooien!
  • Dirk Tuymans

    5 jaar geleden
    De graaiers kunnen beginnen te graaien