Jan Jambon wordt Vlaams minister-president.
Volledig scherm
Jan Jambon wordt Vlaams minister-president. © Illias Teirlinck

Jambon I is een feit: dit is wat we nu weten over het regeerakkoord

Na intensieve onderhandelingen zijn N-VA, CD&V en Open VLD tot een akkoord gekomen voor een regering met N-VA’er Jan Jambon aan het hoofd. Dit is wat we nu weten.

18 reacties

  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Pppfffffff, echt! Wie kent er iets van democratie hier ? Wanneer heb je gewonnen? Als je een % erbij het? Dan is de pvda ook winnaar en groen! Maar dat is eigenlijk niet de definitie van democratie. De juiste definitie is dat er een regeer akkoord moet zijn tussen partijen die samen meer behalen dan 50% , dus 50%+1als minimum!
  • Christel Smet

    5 jaar geleden
    Eigenlijk hebben ze van al de verliezers een soort winnaar gemaakt of wat daar ook mag op lijken met als 1 inzet, de belastingbetalende burger nog wat meer pluimen en alles negeren wat deze wou. Moeten we nu blij en dankbaar zijn dat we de speelbal zijn van een stelletje nietsnutten? Dacht het niet.
  • Ricci Latte

    5 jaar geleden
    Ik ben eens benieuwd hoelang het gaat duren vooraleer er weer ambras is in het Vlaams regeringshok.
  • Michel Claes

    5 jaar geleden
    Over het pensioen is niets uitgelegd , rarara ....
  • Liliane Wolf

    5 jaar geleden
    Na alle beloften voor de verkiezing ,waar blijft die 1.500 euro pensioen ! Vier nieuwe privé vliegtuigen met alle comfort aan boord voor onze minsisters dat kan wel met zo veel schulden ,en wij gepensioneerde blijven op onze honger zitten !!